'Türkiye taahhütlerini yerine getirdi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye taahhütlerini yerine getirdi'

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Maliye Bakanı Özgür, KKTC'ye su taşınması konusunda Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirdiğini belirterek, yönetim ve işletmeyle ilgili anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanacağını bildirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Birikim Özgür, Türkiye'nin, adaya deniz altından su taşınması projesine ilişkin taahhütlerini yerine getirdiğini belirterek, suyun yönetim ve işletmesiyle ilgili hükümetler arası anlaşmanın önümüzdeki günlerde imzalanacağını söyledi.

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Özgür, AA muhabirine su projesi başta olmak üzere adadaki ekonomik gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Türkiye ile KKTC arasında 2010'da varılan anlaşmayla KKTC’ye deniz altından su taşınmasının kararlaştırıldığını hatırlatan Özgür, "Türkiye, bu konuda taahhütlerini yerine getirmiş bulunuyor. Özveriyle bu aşamaya gelindi. Biz bunun bilincindeyiz" dedi.

Türkiye'den KKTC'ye gelen suyun yönetim ve işletmesiyle ilgili temasları hakkında bilgi veren Özgür, hükümetler arası bir anlaşmanın hazırlandığını söyledi. 

İki devletin anlaşmayla birlikte KKTC’ye taşınan suyun verimli şekilde Kıbrıs halkına sunulabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacaklarını belirten Özgür, "8-9 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz toplantılarda iki devletin, tabii ki başbakanlarımızın, hükümetlerimizin onayına sunacağımız, alternatifli birkaç anlaşma metni hazırladık. Bu önerilerden birini iki devlet belirleyecek ve uygulamaya sokacak gibi görünüyor" diye konuştu.

Suyun tüketilmesinde önceliği günlük kullanıma vereceklerini belirten Özgür, 4-5 yıl içinde suyun dağıtımı için 600-700 milyon TL civarında altyapı yatırımı yapılacağını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...