Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü PKK Moskova'da temsilcilik açtı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör örgütü PKK Moskova'da temsilcilik açtı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın başkenti Moskova'da, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolündeki bölgeleri temsil ettiği bildirilen bir ofis açıldı.

“Batı Kürdistan Temsilciliği” adıyla tanıtılan ofisin, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'ye sınır olan ve PYD tarafından "Cezire", "Kobani" ve "Afrin" "kantonları" olarak adlandırılan bölgeleri temsil ettiği açıklandı.

Açılışa, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, PYD’nin Rusya temsilcisi Abdussalam Ali ve "Suriye Kürtleri Avrupa ve ABD Temsilcisi" olarak tanıtılan Senam Muhammed katıldı.

Temsilcilik, geçen aralık ayında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açılışını yaptığı işadamları derneği ile aynı binada bulunuyor.

Açılışta yapılan konuşmalar Türkiye aleyhinde propagandaya dönüşürken, millekvekili Uca, “Kürtlerin Cenevre’ye (Suriye müzakerelerine) katılmaması bize zarar vermedi, dünyanın dikkatini Kürtlerin üzerine toplamasına yardımcı oldu" iddiasında bulundu.

Toplantıya, Ukrayna’daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği Donetsk ve Lugansk bölgelerinin temsilcileri de katıldı.

Suriye iç savaşında Beşşar Esed rejimi, Rusya ve ABD ile işbirliği yapan PYD, Türkiye'nin Suriye sınırı boyunca uzanan bir kuşak kurmayı hedefliyor. Örgüt, ülkenin kuzeyinde hakimiyetinde olan Afrin, Kobani (Ayn el-Arab) ve Haseke bölgelerini birleştirmek için son günlerde Rusya'nın hava desteğiyle muhaliflere karşı Halep'te şiddetli saldırılar düzenliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...