Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sığınmacılar ve göç sorununda bencillik söz konusu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sığınmacılar ve göç sorununda bencillik söz konusu'

DÜNYA Haberleri  / AA

AP Başkan Yardımcısı Guillaume, sığınmacılar ve göç sorununda "bencilliğin" söz konusu olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı Sylvie Guillaume, sığınmacılar ve göç sorununda "bencilliğin" söz konusu olduğunu belirterek, sadece Türkiye değil, Avrupa Birliği (AB) ve diğer üçüncü ülkelerin de bu konudaki sorumluluğu taşıması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların durumunu değerlendirmek üzere Ankara'da bulunan AP Başkan Yardımcısı Guillaume, İsveç Avrupa Parlamentosu milletvekili Anna Maria Corazza Bildt ve Avrupa Parlamentosu Liberaller ve Demokratları İttifakı Grubu'ndan (ALDE) Nathalie Griesbeck ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin Suriye'deki çatışmalardan kaçan yaklaşık 2,5 milyon sığınmacıyı ağırlamasının son derece önemli olduğunu belirten Guillaume, Güneydoğu'daki bütün kampları ziyaret ettiklerini ifade etti. 

Suriye sınır bölgesinin yanı sıra Türkiye'nin batısında da son derece dramatik olayların yaşandığını vurgulayan Guillaume, Türk muhataplarıyla başta AB'nin Türkiye'ye sağlayacağı 3 milyar avroluk fonun nasıl kullanılacağı olmak üzere vize ve insan kaçakçılığı gibi konuları ele aldıklarını aktardı.

"Maalesef sığınmacılar ve göç sorunu konusunda bir bencillik söz konusu. Bunu hissediyoruz" diyen Guillaume, sadece Türkiye değil, AB ve diğer üçüncü ülkelerin de bu konudaki sorumluluğu taşıması gerektiğini bildirdi.

Guillaume, Türkiye-Suriye sınırına ilişkin bir soru üzerine, sınırın açılıp açılmamasına Türk hükümetinin karar vereceğini dile getirdi.

"Türk tarafını tebrik etmek istiyorum"

İsveç AP milletvekili Bildt de AB’nin hem insancıl hem de eylem planları anlamında Türkiye ile sıkı işbirliği yapması gerektiğine dikkati çekerek, "Öncelikle Türk tarafını tebrik etmek istiyorum. Dün ziyaret ettiğimiz kamplarda gördük, Türkiye mültecilere çok iyi davranıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...