Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan bir yasak daha

Düzenleyen:
Rusya'dan bir yasak daha

DÜNYA Haberleri

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) ABD’den soya ve mısır ithalatını yasak getiriyor.

Rusya, ABD’den soya ve mısır ithalatını yasak getiriyorRosselkhoznadzor Başkan Yardımcısı Alkesey Alekseenko, Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, “15 Şubat’tan itibaren ithalatında kısıtlamalar getiriyoruz. Onların bize gelen ürünler konusunda ürünlerin güvenliğini gerçekten garanti altına alan bir sistem geliştirmeleri gerekiyor” dedi.

 ABD ürünlerine getirilecek geçici ithalat kısıtlamasının ne kadar süreceği ise açıklanmadı.
 
Rusya’ya getirilen ABD mısırlarında sık sık Rusya için yasaklı karantina nesnesi olarak kabul edilen bulgulara rastlandığını belirten haber kaynağı 2015’te soya fasulyesi için yapılan 64 kontrolde yedi tür enfekte karantina nesnesine ulaştıklarını açıkladı. 2016’nın ilk ayında da dört farklı karantina nesnesine ulaşılmıştı.
 
Rosselkhoznadzor tarafından Ocak ayı sonunda yapılan açıklamada ABD’den ithal edilen mısır ve soya fasulyesinin Rusya’da yasak kapsamında olan enfekte karantina bulgularından dolayı Rusya’ya ithalatının yasaklanabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...