Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arap Birliğinden Suriye çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Arap Birliğinden Suriye çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, "Suriye'deki insani dram gittikçe derinleşiyor. Halep ve çevresindeki göç, BMGK'nın, askeri operasyonların durması yönünde karar almasını gerektiriyor" dedi.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'deki insani dram gittikçe derinleşiyor. Halep ve çevre bölgelerinde yaşanan göç, BMGK'nın, askeri operasyonların durması ve ateşkesin sağlanması yönünde karar almasını gerektiriyor" ifadesini kullandı.

Arabi, 18 Aralık'ta alınan 2254 sayılı kararı hatırlatarak, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bir ay içinde, ateşkese varmak için uygun bir mekanizma geliştirilmesiyle ilgili bir rapor hazırlamasını öngördüğünü ancak BMGK'nın henüz böyle bir mekanizma oluşturamadığını kaydetti.

Arabi açıklamasında, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Almanya'nın Münih kentinde yapacağı toplantıda uluslararası ve bölgesel güçlerin, Suriye'de ateşkesin sağlanması ve abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması konusunda uzlaşı sağlamalarını ümit ettiğini belirtti.

Bu yıl yaklaşık 30 devlet başkanı ve başbakan ile 70 dışişleri ve savunma bakanının katılacağı 52. Münih Konferansı'nda tartışılacak temel konuların başında, Suriye'deki iç savaş ve sığınmacı krizi geliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...