Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO devreye girdi

Düzenleyen:
NATO devreye girdi

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Almanya ve Yunanistan’ın talebine olumlu cevap veren NATO, mültecilerin geçişini durdurmak ve insan kaçakçılığını engellemek için Ege Denizi’nde göreve başlıyor

NATO, sığınmacıların geçişine karşı Ege’de görev yapacak. Brüksel’de iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısının ardından açıklama yapan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, “NATO’nun mülteci krizine yardım desteği sağlaması konusunda mutabık kaldık” dedi. Türkiye, Almanya ve Yunanistan tarafından sunulan NATO’nun sığınmacı krizinde yardım etmesini öngören talebi görüştüklerini belirten Stoltenberg, “Hedef, Ege’deki göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı göçü durdurmaya dönük uluslararası mücadelede yer almak” dedi. Almanya komutanlığındaki Akdeniz’deki donanmanın, yasa dışı göçle mücadele için Ege’de gözetleme ve AB Sınır Güvenlik Ajansı Frontex’le doğrudan irtibat kurmakla görevlendirileceğini kaydeden Stoltenberg, “Anlaşmanın parçası olarak, Yunan ve Türk silahlı güçleri birbirlerinin kara sularına ve hava sahasına girmeyecek” dedi. NATO’nun mülteci krizindeki rolünün en kısa sürede askeri makamlarca ele alınacağını belirten Stoltenberg, bölgede bulunan NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2’nin derhal Ege Denizi’ne doğru harekete geçtiğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...