Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye muhalefeti sözcüsü el-Muslat: Rusya tarafından hedef alınırken Cenevre'de görüşemeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye muhalefeti sözcüsü el-Muslat: Rusya tarafından hedef alınırken Cenevre'de görüşemeyiz

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye muhalefeti sözcüsü el-Muslat, ''Çocuklarımız açlıktan ölürken, kadınlarımız Esed’in hapishanelerindeyken, siviller Rusya tarafından hedef alınırken görüşemeyiz.'' dedi.

52. Münih Güvenlik Konferansı ve Suriye Destek Grubu toplantısı için Münih'te bulunan Salim el-Muslat, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda bulundu.

Sağlanan uzlaşıda önemli ve olumlu unsurlar olduğuna dikkati çeken sözcü El-Muslat, “Suriye halkının yanında olan dostlarımıza, komşularımıza güveniyoruz. Ancak asıl kilit mesele şu, Rusya’ya güvenebilir miyiz? İşte bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz” dedi.

İnsani yardım mutabakatında kritik gün yarın

Kuşatılmış bölgelere gıda ve tıbbi yardımın “hemen” başlatılması konusundaki mutabakatın ayrıntıları hakkında bilgi veren Salim el-Muslat , “Bize ilk insani yardımın hemen yarın ulaştırılacağı bilgisi iletildi. Dostlarımızın sözlerine inanıyoruz. Mutabakatın hayata geçirilmesi için Rusya’ya gerekli baskının da yapılacağına inanıyoruz” dedi.

Anlaşmanın hayata geçirilmesi halinde çok sayıda insanın hayatının kurtarılacağını söyleyen El-Muslat, bunun aynı zamanda siyasi süreçte yol alınmasına katkı sağlayacağını da dikkati çekerek, "Ana hedefimiz Suriye’de siyasi geçiş sürecinin sağlanması. Ancak bu insani yardımın yapılması ile ancak mümkün olabilir" sözlerine yer verdi.

Cenevre için insani yardım koşulu

Salim el-Muslat, Rusya’nın terör örgütlerine yönelik hava bombardımanını sürdüreceği açıklamasına ilişkin de Rusya'nın Suriye’ye terörle mücadele edeceği iddiasıyla geldiğini hatırlatarak, ''Ancak sivil halkı, altyapıyı, okulları, hastaneleri ve sivilleri hedef aldı. Rusya yüzde 5 oranında DAEŞ’i, yüzde 95 oranındaysa sivilleri hedef alıyor. Suriye’deki sivil kayıpların yüzde 70’u Rusya’dan kaynaklanıyor. Artık bu sona ermeli" diye konuştu.

Cenevre görüşmeleri uyarınca “ateşkesin” ancak siyasi geçiş süreciyle görüşülebileceğini söyleyen Salim el-Muslat , “Esed iktidarda olduğu sürece, milisler var olduğu müddetçe ateşkesi konuşamazsınız” dedi.

El Muslat, Cenevre görüşmelerinde yeniden masaya oturabilmeleri konusunda, "Çocuklarımız açlıktan ölürken, kadınlarımız Esed’in hapishanelerindeyken, siviller Rusya tarafından hedef alınırken görüşemeyiz. İnsani yardım ulaştırılırsa Cenevre’ye daha kolay gidilebilir. Çocuklarımıza ekmek ulaştırılsın, kadınlarımız Esed’in hapishanelerinden çıkartılsın Cenevre’de masaya otururuz'' ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...