'Yardım konvoyu çok yakında Suriye'ye girebilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yardım konvoyu çok yakında Suriye'ye girebilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura'nın Danışmanı Egeland, taraflardan yeşil ışık aldıklarında yardım konvoyunun çok yakında Suriye'de abluka altındaki bölgelere girebileceğini söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, "Taraflardan yeşil ışık aldığımızda yardım konvoyu çok yakında Suriye'deki abluka altındaki bölgelere girebilir" dedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) tarafından BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen ve Suriye krizinin çözümü için abluka altındaki bölgelerde yaşayan halka acil erişimin sağlanmasına yönelik yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantı sona erdi.

Egeland, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Çok iyi bir görüşme oldu. Tüm ISSG üyelerinin Suriye'de abluka altındaki ve ulaşılması zor bölgelere yardım ulaştırma arzusunda olduğunu görüyorum" diye konuştu.

Toplantıda, abluka altındaki bölgelerin isimlerinin yer aldığı liste üzerinde de durulduğunu belirten Egeland, "Önümüzdeki günlerde yapılması gereken çok şey var. Uzun zamandır abluka altındakileri hayal kırıklığına uğratıyoruz. Taraflardan yeşil ışık aldığımızda yardım konvoyu çok yakında Suriye'deki abluka altındaki bölgelere girebilir" ifadesini kullandı.

Egeland ayrıca, ISSG üyeleriyle çarşamba günü tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...