Hasan El Benna’nın Türk gelini AA'ya konuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hasan El Benna’nın Türk gelini AA'ya konuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın kurucusu Hasan el Benna’nın geçen hafta ölen oğlu Seyfulislam el Benna'nın Türk eşi Berat el Benna, Türkiye ile gurur duyduğunu belirtti.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) kurucusu Hasan el Benna’nın geçen hafta ölen oğlu Seyfulislam el Benna'nın Türk eşi Berat el Benna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da 35 yıldır Türk pasaportuyla yaşadığını ve henüz vatandaşlık almadığını anlattı.

"Türkiye aleyhinde karalama yapıldı"

Berat el Benna, son yıllarda Mısır medyasında Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyasıyla ilgili şunları söyledi:

"Mursi’nin devrilmesinden sonra toplum mühendisliği yapıldı. Suni bir şekilde Türkiye’ye karşı karalama kampanyası başlatılarak bir nefret ortamı oluşturmak istediler. Ben hala şaşkınım ama halkın bir bölümü de maalesef buna inandı. Türkiye’ye karşı güzel duygular, bir anda nasıl değişebildi hala şaşırıyorum. Mısır’da uzlaşma olursa toplumda olumlu bir etki yapar. Mısır yönetiminin özellikle de hapishanedekilerin durumu ve verilen idam cezalarıyla ilgili olumlu adım atması gerekir ki anlaşma zemini oluşsun. Mısır’da hala eski yönetim mantığı sürüyor. Türkiye ve Mısır arasında bir uzlaşma zemini konusunda inşallah ilerleme sağlanacak." 

Müslüman Kardeşler’in yönetime gelmesini bir senaryo gibi değerlendirdiğine işaret eden Benna, halka söz hakkı vermiş gibi görünerek İhvan'ın yönetime getirildiğini ve başarısız olmaları için çaba sarf edildiğini vurguladı.

Benna "Böylece tüm dünyada insanlara 'işte sizin sevdiğiniz sempati gösterdiğiniz İhvan bu' demek istediler. Bu şekilde bir fotoğraf ortaya çıktı. Çok temenni ederdik ki, İhvan bu seçimlere girmesin. Bunun böyle olacağı önceden belliydi. Cumhurbaşkanlığına aday göstermeme kararı vardı. Bu çok güzeldi, sular durulana kadar, ne olup biteceği ortaya çıkana kadar o kararı değiştirmeselerdi çok daha hayırlı olacaktı. Ama kader bu. Böyle olması her halde mukadderdi. Eşim Seyfulislam el Benna, son dönemde bazı konulardaki gelişmelerden dolayı çok üzgündü. İhvan’ın içindeki bazı durumlar onu üzüyordu. Eşim İhvan’ın cumhurbaşkanlığına aday çıkarmasını baştan istememesine rağmen, madem o yola girdiler diye destekledi, hepimiz destekledik oy verdik" değerlendirmesinde bulundu. 

"Hasan el Benna bir Filistin şehididir"

Benna, sözlerine şöyle devam etti:

"Hasan el Benna bir Filistin şehididir. Türkiye’de bu bilinmiyor. El Benna, sırf İslam daveti için çalışıyor diye şehit edilmedi. Şehit edildiği gün Filistin’e bir iletişim sistemi gönderme gayreti içindeydi. Filistin’e İhvan’dan savaşçılar gönderilmişti. El Benna’ya telsizle bildirip yardım istiyorlar. Ben bunu İhvan’ın en önemli ağızlarından duydum. O muhaberat sistemini hazırlıyor ve o gece yanındakilerle birlikte Filistin’e gitmek üzereyken şehit ediliyor. Yahudiler öldürüp suçu Kral’ın üstüne attılar."

Eşi Seyfulislam el Benna'nın ölümünün ardından taziye konusunda yaşananlara da değinen Benna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın taziye için aradığını kaydetti.

Benna, "Tahrir Meydanı bitişiğindeki Ömer Mekrem Camisi'ndeki taziye programı bir kanalizasyon sorunu gerekçesiyle engellendi. Sonra İman Camisi’ndeki taziye de iptal edildi. 'Bari son günde evde yapalım' dedik, bu en garip tarafı, bizim evi su bastı. Eve 25 santimetre su doldu. Daha halıları yeni serdik. Bir haftadır yerler ıslaktı. Son kat olan yedinci katta kimse oturmuyor. Ama birden su tesisatı patladı ve bizim bulunduğumuz bütün daireleri su bastı. Aslında herkes anladı bunu. Ferdi olarak gelen giden oldu. Ancak toplu bir taziye yapamadık. O gün son gündü. Şafi mezhebine göre taziye üç gündür. Eşim için Mısır’da taziye merasimi yapılamadı ama Katar, Suudi Arabistan, Filistin ve Sudan gibi 44 ülkede yapıldı. Türkiye’de 12 Şubat'ta Hasan el Benna’nın şehit edildiği gün yapılacak" diye konuştu.

"Kabirleri misk gibi kokuyor"

Mısır'da farklı bir kabir sistemi olduğunu anımsatan Benna, "Hasan el Benna, muhterem babası ki çok önemli bir hadis alimidir. Görümcemin oğlu aynı kabir bölümüne defnedildi. Rabia’dan 2 gün sonra Ramses’te şehit edilmişti. Kabrin kapağı açıldı. Öyle bir güzel koku yayıldı ki etrafa, sanki bir gül bahçesi açıldı. Kızım bir avuç toprak aldı oradan. Parfüm diye kullanın o kadar güzel kokuyor. Halbuki Mısır’da kötü kokuya 'kabir gibi kokuyor' derler. Çünkü defin işlemi toprağa yapılmadığı için kabirler kokar" dedi.

Benna, Türkiye'ye ise şu mesajı verdi:

"Dünyada hisleri ölmüş, hiçbir şeye tepki vermeyen, başına gelenlere razı çok sayıda yaşayan ölü var. Ama Türkiye halkı böyle değil. Türk halkı canlı ve aktif bir halk. Bununla gurur duyuyorum. Türkiye ile gurur duyuyorum."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...