Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rusya’daki ekonomik kriz Kırgızistan'ı da etkiliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Rusya’daki ekonomik kriz Kırgızistan'ı da etkiliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan Başbakanı Sariyev, Rusya’daki ekonomik krizin ülke ekonomisini etkilediğini belirtti.

Temir Sariyev başkanlığında toplanan bakanlar kurulunda 2015 yılı ülkenin ekonomik durumu değerlendirildi.

Sariyev, hükümetin üzerine düşen tüm sosyal yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve ülkede “siyasi istikrarı” güçlendirdiklerini vurguladı.

Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar ve dünyadaki petrol fiyatlardaki düşüşün Rusya ve Kazakistan’da krize neden olduğuna dikkati çeken Sariyev, "Rusya’daki kriz bizi etkiliyor. Bu kriz sona erdiğinde Kırgızistan ilerlemeye devam edecek" dedi.

"Dünyadaki gelişmeler AEB ekonomisini olumsuz etkiledi"

Sariyev, Kırgızistan’ın 2015 yılında Rusya, Kazakistan ve Belarus’un kurucusu olduğu Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) tam üyeliğinin ülkenin yararına olduğunu belirtti.

Kırgızistan’ın, AEB’ye üye olmaması halinde, ekonomik durumunun bugünden daha kötü olacağını söyleyen Sariyev, "AEB üyesi Kazakistan gümrüklerinde Kırgız malların geçişine izin vermiyordu. İhracatçılarımız zor durumdaydı. Rusya’daki işçilerimizin durumu da iyi değildi. Birliği oluşturan ülkeler bugün ekonomiler sıkıntılar çekiyor. Dünyadaki gelişmeler AEB ekonomisini olumsuz etkiledi. Buna rağmen, üyeliğimiz tarihi açıdan önemli bir karardı" diye konuştu.

AEB'ye üye olmak için başvuru kararını 11 Nisan 2011'de alan Kırgızistan, birliğe 8 Mayıs 2015'te Rusya'nın başkenti Moskova'da resmen üye olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...