Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ile Batı'nın yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru sürüklendiğini söyledi.

Almanya'da devam eden 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, NATO'nun Rusya'ya karşı siyasi çizgisinin dostça olmadığını savunarak, ''Bizler yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz'' dedi.

Zaman zaman 2016'da değil de 1962 yılında yaşadığını zannettiğini ifade eden Medvedev, bunun için Batı'yı suçlayarak, Kırım'ın ilhakı sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO'nun attığı yeni adımların ilişkileri daha da kötüleştirdiği belirtti.

Suriye'de barışın tesisi için çalışmaya devam edeceklerini savunan Medvedev, ''Yavaş yürüyen bir süreç var. Ancak karşılıklı diyalogdan başka bir alternatif bulunmuyor'' diye konuştu.

Rusya Başbakanı, dünyanın yeni bir Libya, Afganistan veya Yemen örneğini kaldıramayacağını dile getirdi.

Suriye'deki muhalefete Esed ile görüşme çağrısında bulunan Medvedev, ''Suriye rejimi ve Suriye muhalefeti arasında müzakerelere ihtiyaç var. Suriye'ye yeni bir kara birlikleri gönderme tehdidi olmamalı'' dedi.

Medvedev, Fransa Başbakanı Manuel Valls'a cevaben Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamadığını, bunun için de bir kanıtın bulunmadığını iddia etti.

Rusya Başbakanı Medvedev, Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ilişkilerin de bozulduğunu vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...