Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye rejimi Tamura köyünü ele geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye rejimi Tamura köyünü ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye rejiminin, Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep'in kuzeyinde, muhaliflerin kontrolünde bulunan Tamura köyünü ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Halep'teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed güçleri, Rus jetlerinin hava desteğiyle Halep'in Anadan ilçesinin kuzeybatı kesiminde bulunan Tamura Köyü'nün kontrolünü sağladı. 

Rus savaş uçaklarının, kentin kuzeyindeki Tel Rıfat ve Azez ilçesinin çevresinde muhaliflerin elindeki köyleri yoğun şekilde bombaladığı, Rus uçaklarının ayrıca Azez'deki Dikne Köyü'nde muhaliflerin PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçleriyle olan cephe hatlarına saldırılarına devam ettiği aktarıldı.

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, ''Rus uçaklarının havadan, İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de karadan destek verdiği Esed güçleri stratejik öneme sahip Tamura Köyü'nü ele geçirdi. Tamura Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Nubul ve Zehra beldelerine yakın olması nedeniyle büyük önem arz ediyordu'' dedi.

Tamura Köyü'nün muhalifler için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Ebu Ammar, ''Rejim artık Tamura'dan Anadan ve Hreytan ilçesine tanklarla saldırabilir. Stratejik öneme sahip Tamura Köyü şimdi rejimde'' diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...