Esad, Türkiye’yi BM’ye şikâyet etti

Düzenleyen:
Esad, Türkiye’yi BM’ye şikâyet etti

DÜNYA Haberleri

YPG’li teröristlerin bulunduğu bölgeye, Türkiye’den top atışı yapılmasına Şam yönetiminden tepki geldi

Suriye, 5 yıldır devam eden iç savaşta Esad’ın ordusunun katliamlarını yaşarken, terör örgütleri de ülkeyi parçalama yarışına girdi. DAEŞ bir yandan, PYD bir yandan Suriye topraklarını ele geçirirken, Türkiye’nin kendi sınırlarını savunma adına yaptığı operasyonlar “Suriye’nin içişlerine müdahale” olarak algılanıyor. TSK’nın iki gündür Suriye sınırındaki PYD mevzilerini vurmasına Şam’dan tepki geldi. Esad yönetimi, hem bir kınama içeren açıklama yaptı hem de BM’ye mektup göndererek Türkiye’yi şikayet etti. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya göre Esad yönetiminden yapılan açıklamada, PYD’nin vurulması için, “Türkiye,  terör örgütlerine doğrudan destek veriyor” denildi. Birleşmiş Milletler’e gönderilen mektupta Suriye hükümetinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün yaptığı açıklamalar için ise, “Açıkça Suriye’nin içişlerine karışmak” denilerek, kınandı. 
SURİYE: SİLAHLI KİŞİLER SINIRI GEÇTİ
 Bu arada Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Esad’ın iddialarını bir adım daha ileriye taşıdı. Bakanlık, ağır makineli tüfeklerle donatılan ve beraberinde 100 silahlı kişinin bulunduğu 12 adet pikabın Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçerek Azez’e ilerlediğini öne sürdü. Türkiye tarafından açılan top ateşiyle Suriye’deki Kürtlerin ve Kürt mevzilerinin hedef alındığı bildirilen bakanlık açıklamasında, sivil yerleşim yerlerinin vurulduğu iddia edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...