İran medyası Davutoğlu'nun sözlerini çarpıttı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İran medyası Davutoğlu'nun sözlerini çarpıttı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran'ın resmi medyası, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceği, güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğu ve bulunmaya devam edeceği" açıklamasını, "Suriye Kürtlerine yönelik saldırılar devam edecek" şeklinde çarpıttı.

İran'ın Mehr, Fars, ISNA, ANA, Khaberonline, Fardanews, Press TV gibi resmi medyasında, dün akşam, Başbakan Davutoğlu'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, "PYD'nin saldırgan nitelikteki eylemlerine müsaade edilmeyeceği, güvenlik güçlerinin PYD/YPG'ye karşı gerekli mukabelede bulunduğu ve bulunmaya devam edeceği" yönündeki sözleri çarpıtılarak, "Suriye Kürtlerine yönelik saldırılar devam edecek" şeklinde kamuoyuna duyuruldu.

İran'da devlete ait ve devletin desteklediği medya kuruluşlarında daha önce de benzer yayınlar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde, özellikle Türkiye aleyhtarı iddia ve suçlamalara geniş yer verildi.

Türkiye, İran'ın söz konusu çarpıtılmış, yalan ve uydurma haberlerine itiraz etmiş ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri bundan dolayı özür dilemişti.

İran resmi medyasında çıkan haberlerde, Başbakan Davutoğlu'nun terör örgütü PYD ve YPG ile ilgili sözlerinin yanlı olarak aktarılması, İran'ın, Suriye'deki Kürtlerin Türkiye'ye yönelik düşmanlığını amaçladığı şeklinde yorumlanıyor.Bu nedenle Başbakan Davutoğlu'nun dünkü açıklamalarında "Suriye Kürtleri" sözünü asla kullanmadığı halde söz konusu ifadenin İran'da askeri yayın organlarının da aralarında bulunduğu resmi medyada kullanılması hukuk ve basın yasalarının ihlali olarak değerlendiriliyor.

İç savaşın 5 yıldır sürdüğü Suriye'den Esed güçleri ve İran'a bağlı militanların saldırıları nedeniyle kaçan yüz binlerce Kürt ailenin İran yerine Türkiye'ye sığınması, bu toprakları güvenilir liman olarak görmesi de İran medyasında yer alan yayınların doğruluğu ve güvenilirliği üzerinde soru işaretleri doğuruyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Afrin gibi bölgelerden Kürt ve Arapları planlı bir şekilde göçe zorlayan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri, Rus hava saldırılarının yardımıyla tamamına yakını Arap kökenli olan ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolündeki şehir ve köyleri ele geçirmeye çalışıyor.

Bölgede terör örgütü DAEŞ ile herhangi bir çatışmaya girmeyen PYD, söz konusu örgüt ile koordineli bir şekilde Halep'in kuzeyindeki farklı bölgelere ve köylere saldırıyor. Suriye'de varil bombası ve kimyasal silah kullanarak, yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne, 12 milyon kişinin ülke içinde ve dışında evlerini terk ederek göç etmesine yol açan Esed rejimi ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin yakın iş birliği içinde olduğu biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...