Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azez’e ses ver dünya!

Düzenleyen:
Azez’e ses ver dünya!

DÜNYA Haberleri

Esad’ın can dostu Putin, DAEŞ bahanesiyle Suriye’ye çöreklendi. Rus uçakları muhalifleri bombalayıp PYD’ye yol açıyor. Okullar, hastaneler füzelerin hedefi oluyor; çocuklar ölüyor

Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütü YPG militanlarının topraklarımıza yaptığı saldırıya karşılık vermesine, Rusya’dan önce müttefiklerimiz ABD ve Avrupa’dan tepki gelmişti. Türkiye söz konusu olunca Münih’te alınan ‘çatışmazlık’ maddelerini hatırlatan Batı ülkeleri, Rusya’nın yaptığı katliamlara ise ses çıkarmıyor. “DAEŞ militanlarını vuruyoruz” diyen gözünü kan bürümüş Putin’in askerleri dün yeni katliamlara imza attı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Rus savaş uçakları Türkiye sınırına 8 kilometre uzaklıktaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Azez’e birbiri ardına hava saldırıları düzenledi. Türkiye tarafından da duyulan bombardımanda yaralanan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan 30’a yakın Suriyeli akrabaları tarafından araçlarla Türkiye sınırına getirildi. Öncüpınar Sınır Kapısı’nda hazır bekleyen ambulanslara alınan yaralılar Kilis Devlet Hastanesi’ne taşındı. 
BALİSTİK FÜZELER KULLANDILAR
 Azez’deki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lazkiye Limanı açıklarında demirli Rus savaş gemilerinden 8 balistik füze atıldı. Füzeler, Azez’e bağlı Kel Cibrin köyünde bir hastane, mültecilerin kaldığı bir okul ve bazı yerleşim birimlerinin de aralarında bulunduğu sivil hedefleri vurdu. Misket bombalarının da kullanıldığı saldırılarda arasında çocukların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 60’dan fazla kişinin çoğunluğu da çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Atılan balistik füzelerden biri Azez’in yaklaşık 1 kilometre batısında yer alan zeytin bahçesine düştü. ÖSO askerleri tarafından bulunan füzenin, ateşleme sisteminin devreye girmediği ve teknik arıza sonucu patlamadığı kaydedildi. Azez’in doğusunda DAEŞ’in kontrolünde olan bölgelere milliyeti belli olmayan uçakların saldırdığını da açıklayan yerel kaynaklar, vurulan yerlerden dumanların yükseldiğini, ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi.
Azez’e ses ver dünya!

İDLİB’DE HASTANEYİ VURDU
 Bu arada Rusya, İdlib’in Maarat El Numan ilçesinde bir hastaneyi de bombaladı. Sınır Tanımayan Doktorlar Türkiye Sözcüsü Serap Öztürk saldırının “kasıtlı” olduğunu belirterek, “Hastaneye birkaç dakika içinde art arda saldırılar yapıldı.  Bombardımanda 5 hasta, 1 bekçi ve 1 hasta bakıcı olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Bölgede başka bir sağlık kuruluşu yok ve hastanenin kullanılamaz hâle gelmesiyle bölgedeki yaklaşık 40 bin kişi sağlık hizmetlerinden mahrum kalacak” dedi. Öte yandan Financial Times gazetesi “Batı, Suriye savaşında Moskova’yı mültecileri silah olarak kullanmakla suçluyor” manşetiyle çıktı. Gazetenin haberinde, “Moskova krizi tırmandırmak için fırın ve hastane gibi yerleri hedef alarak yerel halkın evlerini terk etmesini, Türkiye ve Avrupa’ya mülteci akınının yoğunlaşmasını hedefliyor. Bu hassas ateşkesin daha başlamadan bozulabileceğine dair bir işaret” denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...