Tarım ve Gıda Bakanlığı bir ilke imza atarak Paris ve Avignon kentindeki restoranlarda yapılan teftişlerle ilgili raporları kamuoyu ile paylaştı.

Paris’te geçen yıl temmuz ve aralık ayında yapılan bin 500 teftişin ardından denetimden geçen restoranların sadece yüzde 34’ü hijyen açısından "olumlu not" aldı.

Başkentteki denetimlerin ardından yetkililerin, restoranları "iyi", "kabul edilebilir" ve "iyileştirme gerekir" şeklinde sınıflandırdıkları ve son kategoridekileri ise yakın takibe aldıkları bildirildi. Paris genelinde restoranların yüzde 8’inde hijyen sorunu olduğu belirtilirken, başkentin 18. bölgesindeki restoranlarda ise bu oranın yüzde 34’e ulaştığı bildirildi. 

Dünyanın turizm lideri Fransa’nın başkenti Paris’te 13 binin üzerinde restoran bulunuyor.