Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da Boko Haram'ın alıkoyduğu 112 kişi kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nijerya'da Boko Haram'ın alıkoyduğu 112 kişi kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin Kirawa Jimni köyünde düzenlenen operasyonda, Boko Haram militanlarının alıkoyduğu 68'i çocuk 112 kişi kurtarıldı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda, Kamerun sınırında yer alan Borno eyaletinin Kirawa Jimni köyünde düzenlenen operasyonda Boko Haram militanlarının esir aldığı 112 kişi kurtarıldı.

Ordu Sözcüsü Sani Osman, Nijerya ve Kamerun'un ortaklaşa yürüttüğü operasyonda kurtarılanlar arasında 68 çocuk ve 36 kadının bulunduğunu, operasyonda ağır yaralanan Kamerunlu bir yetkilinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...