Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye elçisinden PYD itirafı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye elçisinden PYD itirafı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD ve onun silahlı unsuru YPG'yi ABD ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söyledi.

Caferi, BM Güvenlik Konseyi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki dengeler ve ittifaklara ilişkin önemli ifadeler kullandı. Caferi, PYD'yi kastederek ABD yönetiminin Suriye'de bir Kürt gruba destek verdiğini, Türkiye'nin ise Washington'dan bu politikadan vazgeçmesini istediğini söyledi. Burada, "Çıkarların çatışması olabileceğini" belirten Caferi, "Bu arada ABD yönetimi tarafından desteklenen bu Suriyeli Kürt grup aynı zamanda Suriye hükümeti tarafından da destekleniyor. Dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferler, Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tamamı için kazandığı ortak zaferlerdir. Suriye ordusunun doğrudan desteğinden herkes istifade ediyor" dedi.

TRT muhabirinin "O zaman PYD niye müzakerelerde rejimin yanında yer almıyor? Suriyeli muhalifler bu durumu eleştiriyor" diye sorması üzerineyse Caferi, "Bu sorunuzu ciddiye almıyorum" diyerek soruya doğrudan cevap vermekten kaçındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, PYD'nin, son zamanlarda DAEŞ'le mücadeleden öte Suriye'nin meşru tek temsilcisi olan ılımlı muhalefetle mücadele ettiğini ve DAEŞ'le savaşan ılımlı muhalefet unsurlarını arkadan hançerlediğini belirterek, "PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri haline gelerek Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik haline getirmiş durumda" ifadelerini kullanmıştı.

Caferi'nin bu açıklaması PYD ile rejim arasındaki işbirliğini daha açık şekilde ortaya koymuş oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...