ABD'nin gizli 'İran' planı ortaya çıktı

Düzenleyen:
ABD'nin gizli 'İran' planı ortaya çıktı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin, İran'ın nükleer programıyla ilgili krizin diplomatik yollardan çözülememesi ihtimaline karşın, gizli bir planı olduğu ortaya çıktı.

New York Times'ın haberine göre, Berlin Film Festivali'nde gösterilecek olan "Zero Days" adlı belgeselin gün yüzüne çıkardığı bu plan, geçen sene Batı ile İran arasında sağlanan nükleer anlaşmanın ardından rafa kalktı.

Kod adı "Nitro Zeus" olan plan, İran'ın iletişim ve hava savunma sistemlerinin yanı sıra elektrik şebekelerini çökertmeyi hedefliyordu.
New York Times, "Zitro Zeus'un köklerinin Bush yönetimine dayandığını ancak 2009 ve 2010 yıllarında ABD Başkanı Barack Obama'nın talebiyle canlandırıldığını" bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Pentagon da diplomatik yolların sonuç vermemesi ve İran'ın ABD ya da bölgedeki müttefiklerine karşı harekete geçmesi halinde devreye sokulabilecek kapsamlı bir askeri plan geliştirdi.
İran'ın bilgisayar ağlarına elektronik cihazlar yerleştirilmesini öngören planın, on milyonlarca dolara mâl olmasının beklendiği ifade edildi. Planın, binlerce ABD askeri ve istihbarat görevlisine vazife biçtiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...