Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YPG ele geçirdiği havaalanına Öcalan'ın ismini verdi

Düzenleyen:
YPG ele geçirdiği havaalanına Öcalan'ın ismini verdi

DÜNYA Haberleri

ABD'nin PKK ile aynı değil dediği YPG, ele geçirdikleri Minnağ hava üssünün adını "Serok Apo" (Önder Apo) olarak değiştirdi.

İngiliz Times gazetesi, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin Minnağ hava üssünün adını Abdullah Öcalan'a atfen "Serok Apo" (Önder Apo) olarak değiştirdiğini yazdı.

TÜRKİYE 5 GÜNDÜR TOP ATEŞİNE TUTUYOR
BBC Türkçe servisinin aktardığı habere göre, Türkiye'nin beş gündür top ateşine tuttuğu grup, ele geçirdiği Tel Rıfat'ın adını da "Arpet" olarak değiştirdi.

HALEP KUŞATILMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA
Times'ın haberinde 'Esad rejimiyle aynı safta olan YPG'nin' muhalif grupların elindeki bölgeye giden son yolu da kesmesinden sonra ülkenin ikinci en büyük kenti Halep'in beş yıldır devam eden savaşta ilk kez tamamen kuşatılma riski altında kaldığı belirtildi.

MUHALİFLER İÇİN YIKICI YENİLGİNİN BAŞLANGICI OLABİLİR
Haberde, "Bu, YPG'nin Rusya ve Esad rejimi güçleriyle işbirliği yaptığı en aleni saldırı oldu. Bu aynı zamanda, Halep için en acımasız savaşın ve muhalifler için yıkıcı bir yenilginin başlangıcı olabilir." denildi.

ABD ŞAŞKIN
Times, Suriyeli ılımlı muhalifleri ve Kürtleri DAEŞ'i hedef almaları için silahlandıran ABD'nin Kürtlerin ilerleyişi karşısında şaşkınlığını ifade ettiğini belirtiyor. Gazeteye göre, ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, "Onların birbirleriyle savaşmayı bırakıp DAEŞ'le savaşmasını istiyoruz. Eğit-donat'ın amacı DAEŞ'le savaşmaktı. Ama biz kimseyi bir şey yapmaya zorlayacak durumda değiliz." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...