Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İngiltere'nin Irak'ta bin askeri uzmanı var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İngiltere'nin Irak'ta bin askeri uzmanı var'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin Bağdat Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Paul Mordin, Irak'ta güvenlik güçlerine eğitim veren bin İngiliz askeri uzmanın mevcut olduğunu söyledi.

Mordin, İngiltere'nin Bağdat Büyükelçilik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin Irak'ta toplamda bin askeri uzmanı bulunuyor. Bu askerlerin yarısı Bağdat, diğer kalanı ise Erbil ve Süleymaniye kentlerindedir" bilgisini paylaştı.

İngiltere'nin şu ana kadar 700 Irak askerine eğitim verdiğini belirten Mordin, 3 bin askerin de yakın bir süre içerisinde eğitime başlayacağını aktardı.

Eğitimlerin daha çok bomba imhası üzerinde olduğunu vurgulayan Mordin, "Iraklı güvenlik güçlerine bomba tuzakları ve araçların nasıl imha edileceği üzerinde eğitim verildi. Bunun yanında Iraklı bazı askeri yetkililer İngiltere'ye gönderilerek akademide eğitildi" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...