Brüksel'deki 'Fikirdaş Ülkeler Toplantısı' ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brüksel'deki 'Fikirdaş Ülkeler Toplantısı' ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Brüksel'de bugün düzenlenmesi planlanan, "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı", Ankara'daki terör saldırılarının ardından dayanışma amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Almanya'nın inisiyatifi ile bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenmesi planlanan "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı", Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Ankara'daki terör saldırıları nedeni ile taziyelerini iletmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu araması sonrası ileri bir tarihe ertelendi. Toplantının ev sahipliğini yapan Avusturya da, Başbakan Davutoğlu'nun Brüksel programını iptal etmesi sonrası Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın yapılmayacağını duyurdu.

Almanya ile birlikte bugünkü zirveye katılması beklenen 11 ülke, Ankara'daki terör saldırısından sonra tek tek taziyelerini iletti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonla Başbakan Davutoğlu'nu arayarak taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Davutoğlu da, Brüksel'de düzenlenecek toplantının dayanışma ifadesi olarak ertelenmesinden dolayı Merkel'e teşekkürlerini iletti.

Avusturya Başbakanı da iptal edildiğini duyurmuştu

Öte yandan Avusturya Başbakanı Werner Faymann da yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel seyahatini iptal ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda zirveye katılacak 11 ülke ile birlikte dayanışma amacıyla zirveyi iptal ettiklerini duyurdu.

Ankara’daki bombalı saldırı karşısında şok olduklarını belirten Faymann, Türkiye'nin katılımı olmadan yapılacak zirveninin bir anlamı olmadığını ifade etti.

Zirvenin iptal edilmesini anlayışla karşıladıklarını kaydeden Faymann, zirvenin farklı bir tarihte yapılacağını aktardı.

Fikirdaş Ülkeler Toplantısı

Almanya'nın inisiyatifiyle başlatılan ve Avusturya Başbakanı'nın ev sahipliğinde Brüksel'de yapılması planlanan "Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na Türkiye'nin yanısıra, Avusturya, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Slovenya, Finlandiya, Fransa ile Avrupa Parlamentosu ve AB Komisyonu katılıyor.

Toplantıda, Türkiye-AB Ortak Göç Eylem Planı temelinde Türkiye'nin öteden beri savunduğu yük ve sorumluluk paylaşımı kapsamında mevcut işbirliğini ilerletmeye yönelik somut adımlar ele alınacaktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...