Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye'deki Yahudiler kendilerini güvende hissediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye'deki Yahudiler kendilerini güvende hissediyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Amerikan Yahudi toplumu temsilcilerinden Hoenlein, "Türkiye'de yaşayan Yahudilerin kendilerini emniyette hissettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarının iyi olduğunu" söyledi.

Amerikan Yahudi toplumu temsilcilerinden Malcolm Hoenlein, "Türkiye'de yaşayan Yahudilerin kendilerini emniyette hissettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarının iyi olduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önceki hafta görüşme gerçekleştiren Yahudi heyetindeki isimlerden Hoenlein, Kudüs'te düzenlenen Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanları Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Türk hükümeti, kendi Yahudi toplumunun güvenliğini sağlamak için elinden geleni yapıyor" dedi.

Aynı zamanda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun özel temsilcisi olduğu belirtilen Hoenlein, İsrail'in Jerusalem Post gazetesine de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yahudi toplumunu korumaya ve bunu siyasi konulardan ayrı tutmaya gayret ettiğini vurgulayan Hoenlein şunları kaydetti:

"Türkiyeli Yahudiler, kendilerini güvende ve emniyette hissediyor. Türkiye'nin mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türk Yahudi toplumu iyi ilişkilere sahip. Türkiye'deki Yahudi toplumunun durumu gerçekten iyi. Erdoğan'ın Yahudi toplumunu korumaya ve bunu siyasi konulardan ayrı tutmaya yönelik sözleri ile antisemitizmi 'savaş suçu' olarak nitelemesinden daha güçlü bir söylem olamazdı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Yahudi toplumunun üst düzey temsilcileriyle önceki hafta bir araya gelmişti. Görüşmede Mavi Marmara saldırısıyla bozulan Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde atılan adımlar ele alınmıştı. Netanyahu'nun özel temsilcisi olduğu belirtilen Hoenlin'in de heyette yer aldığı kaydedilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...