İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden saldırıların durdurulması çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden saldırıların durdurulması çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Rusya ve Suriye rejimine, sivilleri hedef alan saldırıların durdurulması çağrısı yaptı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Suriye rejimi ve Rusya'ya yaptığı çağrıyla, sivilleri hedef alan saldırılara son verilmesi gerektiğini bildirdi.

Örgütün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Rusya ve Suriye rejimine, okulları ve hastaneleri hedef alan, misket bombalarının da kullanıldığı gelişigüzel saldırılarını ve nüfusun yoğun olduğu yerlerde balistik füze gibi etki alanı geniş patlayıcı silahların kullanımını durdurma çağrısı yapıldı.

Balistik füzelerin nüfusun yoğun olduğu yerlerde kullanıldığında sivil ve silahlı muhaliflerin ayırt edilemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, Azez'de bu silahları kullanarak savaş suçu işlendiğine işaret edildi.

Sivil ve sivil yapılara düzenlenen kasti ve tedbirsiz saldırıların savaş suçu olduğu belirtilen açıklamada, savaş hukukuna göre, çatışmadaki tarafların askeri operasyonlarda sivil nüfusun olduğu yerleri ayırmaları ve sivil kayıpları önlemek için tüm muhtemel önlemleri alması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, hastaneler ve diğer tıbbi tesislerin savaş hukukunda "özel korunan sivil yerler" olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Nadim Houry, Suriye'de insanların ihtiyaç duyduğu hastane ve benzeri tesislerin yok edildiğini söyledi.

Houry, "Azez'de bombalanan yerleşim yerlerinden kaçan halkın sığınmak için kullandığı yerler bile güvenli değil" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...