Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Rusya'nın İran'a savaş uçağı satışına tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Rusya'nın İran'a savaş uçağı satışına tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın İran'a savaş uçağı satmasının BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali anlamına geleceğini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın İran’a Sukhoi Su-30SM tipi savaş uçakları satması durumunda BM Güvenlik Konseyi Kararlarının ihlal edilmiş olacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın İran’a Sukhoi Su-30SM model çok fonksiyonlu jetler satacağına dair haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Rusya’nın İran’a bu jetleri satması durumunda BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 numaralı kararını ihlal edeceğini belirtilen Toner, açıklamada şunları kaydetti:

“Su-30SM model jetler ‘savaş uçakları’ kategorisindedir. Bütün BM üyeleri ve özellikle Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndaki (JCPOA)’nin parçası olan 2231 maddenin pazarlığında bulunan üyeler, bu kısıtlamaların çok iyi farkında olmalılar. Eğer yapılan haberler doğruysa biz bunu ikili görüşmede Rusya’ya ve diğer BM Güvenlik Konseyi üyelerine ileteceğiz.”

Rusya Savunma Bakanlığından ismi belirtilmeyen bir yetkiliye dayandırılarak yapılan haberlere göre, 8 milyar dolar değerinde olan sayısı belirtilmeyen Su-30SM savaş uçaklarını bu yıl sonuna kadar İran'a satışı gerçekleşecek. Haberlerde ayrıca Rusya'nın ilk teslimatı bugün yapacağına yer verildi.

İran ile yapılan nükleer anlaşma gereği, bu ülkenin ağır silahlar alabilmek için BM Güvenlik Konseyinden izin alması gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...