Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NATO'dan Türkiye'ye destek!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
NATO'dan Türkiye'ye destek!

DÜNYA Haberleri  / İHA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu taziye için aradı. Stoltenberg "Türkiye'nin terörle mücadelesine güçlü destek veriyoruz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla aradı. Başbakanlık kaynakları tarafından alınan bilgiye göre, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla aradı. Genel Sekreter Stoltenberg’in, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısı vesilesiyle, Türk halkına ve Hükümetine taziyelerini ilettiği, NATO’nun, Türkiye’nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini, bu konuda Türkiye’yle omuz omuza dayanışma içinde olduğunu, bu hususun terör saldırısının ardından NATO tarafından yayınlanan açıklamada da belirtildiğini vurguladığı kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu’nun taziye dilekleri ve dayanışma mesajı için Genel Sekreter Stoltenberg’e teşekkür ettiği, saldırının failinin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD terör örgütü mensubu olduğunun makamlarca tespit edildiğini, Türkiye’nin ister DAEŞ, ister PKK ya da PYD/YPG olsun terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ifade ettiği belirtildi.

Başbakan Davutoğlu ve Nato Genel Sekreterinin ayrıca, Suriye başta olmak üzere bölgede cereyan eden gelişmeler ile bunlara ilişkin olarak Türkiye ve İttifak arasında işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesine ilişkin atılması kararlaştırılan adımların uygulanması çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ifade edildi.

Görüşmede, NATO’nun Ege Denizi’nde yasadışı göçle mücadeleye vereceği destek konusunun da ele alındığı kaydedildi.

Başbakan Davutoğlu’nun, NATO’nun bu konuda yapacağı katkı ve işbirliğinin tarafımızca memnuniyetle karşılandığını ifade ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...