Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Musul operasyonunun başlama saati yaklaştı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Musul operasyonunun başlama saati yaklaştı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Meclis Başkanı Cuburi, "Operasyonun başlama saati yaklaştı. İdari, askeri yetkililer, aşiret ve Peşmerge güçlerinin güçlü iradesiyle bu süreç ilerleyecektir. Bu güçler, el ele vererek Musul'u terör örgütünden kurtaracaktır" dedi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Musul'un terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılması amacıyla düzenlenecek operasyonunun yakın bir tarihte olacağını belirtti. Meclis Başkanı Cuburi, Musul Valisi Nevfel Sultan Hamadi, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Musul operasyonlar birimi komutanı General Necim Cuburi ve Musul'daki 200 aşiret temsilcisinin katılımıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil kentinde düzenlenen Birinci Musul Aşiretler Konferansı'nda konuştu. Aşiretler arasındaki dayanışmaya vurgu yapan Cuburi, "Bu toplantı kurtuluşa yakın olduğumuzun ispatıdır. Ramadi ve çevresinin kurtarılmasından sonra Musul'un da kurtuluşunun yakın olduğuna inanıyorum" dedi.

Musul operasyonu hazırlıklarına değinen Cuburi şunları kaydetti:

"Operasyonun başlama saati yaklaştı. İdari, askeri yetkililer, aşiret ve Peşmerge güçlerinin güçlü iradesiyle bu süreç ilerleyecektir. Bu güçler, el ele vererek Musul'u terör örgütünden kurtaracaktır."

"DAEŞ çıkarıldıktan sonra hiçbir milis güç Musul'da bulunmamalıdır"

Bölgedeki farklı unsurlar arasında etnik bir çatışma ihtimaline karşı uyarıda bulunan Cuburi sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Musul'un kurtarılmasından sonra iki hususun üzerinde durmalıyız. Birincisi, sosyal barışın sağlanması, husumetlerin ortadan kaldırılması ve devletin güvenlik birimleri dışında bölgede hiçbir silahlı unsurun bulunmaması gerekiyor. Yasaların egemenliği kabul edilmelidir. İkincisi de Musul vilayetinin tamamı terör örgütünden temizlenmelidir. Tüm aşiretler bu konuda mutabıktır. DAEŞ çıkarıldıktan sonra hiçbir milis güç Musul'da bulunmamalıdır."

"Operasyon birimine çok güçlü silahlar ulaştırıldı"

Musul operasyonlar birimi komutanı General Necim Cuburi de operasyon hazırlığı kapsamında kendilerine güçlü silahların ulaştırıldığını dile getirerek, "Operasyon birimine çok güçlü silahlar ulaştırıldı. Elimizdeki silahlar, Irak'taki hiçbir askeri güçte yoktur diyebilirim. Musul'u her türlü vahşeti uygulayan terör örgütünün pis elinden kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...