Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere AB ile yeniden müzakerelerini sürdürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere AB ile yeniden müzakerelerini sürdürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı David Cameron bugün yapılması planlanan kabine toplantısını iptal ederek, Brüksel'de AB ile yürüttüğü müzakerelerin süreceğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron bugün yapılması planlanan kabine toplantısını iptal ederek, Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü yeniden müzakerelerin süreceğini bildirdi.

Avrupalı liderlerle dünden bu yana yoğun pazarlıklar yürüten Cameron resmi Twitter hesabından, "Müzakereler sürüyor. Kabine toplantısı bu akşam mümkün olmayacak. Bir anlaşmaya varılması halinde, kabine toplantısı yapılacak" paylaşımında bulundu.

Cameron'ın AB liderleriyle bu akşam yemeğinde bir araya gelmesi beklenirken, İngiltere Başbakanı gün boyu ikili pazarlıklar yürüttü.

David Cameron, ülkesinin 1973'ten bu yana sürdürdüğü AB üyeliğiyle ilgili egemenlik, ekonomi yönetimi, rekabet ve göç başlıkları altında birlikle yeniden müzakereler yürütüyor.

İngiltere Başbakanı Cameron'ın AB ülkelerinden ülkesine gelen göçmenlere devlet yardımları sağlanmasına kısıtlama getirilmesi teklifine, Polonya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan gibi ülkeler karşı çıkıyor.

Fransa ise İngiltere'nin Avro Bölgesi'nde olmayan ülkelere ayrımcılık yapılmaması talebine, bunun ileride İngiltere'ye avroyla ilgili konularda veto hakkı tanıyacağı gerekçesiyle itiraz ediyor.

İngiltere Başbakanı Cameron'ın AB ile bir anlaşmaya varması halinde, ülkesine dönerek acil kabine toplantısı yapması ve ardından referandum tarihini açıklaması bekleniyor. Halka "Birleşik Krallık AB'nin üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı" sorusunun yöneltileceği referandumun, haziran ayında yapılma ihtimali bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...