Tunus eski Cumhurbaşkanı Türkiye'nin neden hedefte olduğunu açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tunus eski Cumhurbaşkanı Türkiye'nin neden hedefte olduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Türkiye'nin Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşması sebebiyle terör saldırılarının hedefinde olduğunu belirtti.

Merzuki, Ankara'da dün gerçekleştirilen terör saldırısına dair resmi Facebook sayfasında yayımladığı mesajda, Türkiye'yi öven sözlere yer verdi.

 
Merzuki'nin mesajında şu ifadeler yer aldı:
 
"Türkiye, Sykes-Picot anlaşmasında kendisine biçilen "itaatkarlık" rolünü aşarak rol model oldu. Türkiye, iki milyondan fazla Suriyeliye desteğinden ve onları korumasından, Arap Baharı'na, özellikle ordu ve güvenlik konularında Tunus'a verdiği her türlü destekten, ekonomik ve sosyal alanlardaki başarısından ve büyük devletlerle yarışmasından dolayı cezalandırılmak amacıyla terör saldırıları aracılığıyla hedef alındı."
 
Türkiye'deki yönetimi temsil edenleri iyi tanıdığını vurgulayan Merzuki, mesajında, "Halkın yüksek bir demokrasiyle birçok kez seçmiş olduğu yönetimdeki insanları tanıdığım kadarıyla, bu gaddar saldırılar, onların ancak sağlam duruşunu ve güçlerini artıracaktır" ifadelerini kulllandı.
Mesajda ayrıca, "Allah bu korkakça saldırının kurbanlarına rahmet etsin. Yaralılara acil şifalar versin. Allah, şer odaklarının hedefindeki Türk halkının yaralarını sarsın" denildi.    

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...