Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB, PKK terörünü zirvede görüşecek

AB, PKK terörünü zirvede görüşecek

DÜNYA Haberleri

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki taleplerini gelecek ay yapılacak AB-Türkiye Zirvesi'nde ele alınacağını bildirdi.

Tusk, iki gün süren AB Liderler Zirvesi'nin sonunda düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki terör saldırısını ve "Türkiye ile Rusya arasında artan gerginliği", karşı karşıya olan zorluklar arasında sıraladı.
AB Konseyi Başkanı, Türkiye'nin Ankara'daki terör saldırısı sonrası PKK ve uzantılarıyla ilgili Avrupalı müttefiklerinden somut adımlar beklediği ve AB'nin bu konuda ne yapacağıyla ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:
"Terörle mücadelede işbirliği konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile sürekli irtibat halindeyiz. Bu yüzden de mart ayının başında Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı ortak bir zirve çağrısı yapmaya karar verdik. Bu sorularınıza dair detayları bu zirveden sonra konuşabiliriz."
- Merkel'den güvenli bölge açıklaması
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Halep'te devam eden saldırılar ve güvenli bölge oluşturulması konusunda açıklamalarda bulundu. Halep'in sembolik bir şehir olduğunu ifade eden Merkel, şunları söyledi:
"Sivillerin kendilerini güvende hissedecekleri bir bölgenin kurulması gerektiğini açıkça ifade ettik. Mesela Türkiye sınırı, Azez ve civarı... Cenevre'de görüşmeler sürüyor. Bugün 10 binlerce Suriyeli bombardıman korkusu yaşıyor. Onlar için en önemli şey bu güvenli bölgeye sığınabilmek. Müzakereler yoluyla, Esed yönetimine ve ona destek veren tüm gü

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...