HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hollande: Yunanistan o kadar mülteciye nasıl baksın

Düzenleyen: /
Hollande: Yunanistan o kadar mülteciye nasıl baksın
Hollande, Mülteci, Haber

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, mülteci akının önüne geçmeleri gerektiğini söyledi.

Hollande, Fransız France Inter radyosunun Brüksel'deki stüdyosuna konuk olarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dünden bu yana, ağırlıklı olarak mülteci sorunu ve İngiltere'nin AB'deki pozisyonunu konuşulduğu AB Liderler Zirvesi için Brüksel'de bulunan Hollande, mülteci krizine ilişkin görüşlerini paylaştı. Hollande, mültecilerin ülkelerine en yakın coğrafyada kalmasının en doğrusu olduğunu söyledi.

"YUNANİSTAN, O KADAR MÜLTECİYE NASIL BAKSIN"

Hollande, Türkiye'ye her ay 80 bin mülteci girişi olduğunu dile getirerek Yunanistan'ın Avrupa'ya geçmeye çalışan mültecileri geri gönderecek bir sisteme ihtiyaç duyduğunu belirtti. "O kadar mülteci Yunanistan'da nasıl kalsın? Mülteci akınını durdurmalıyız" ifadelerini kullanan Hollande, AB'nin dış sınırlarının güçlendirirken Schengen sınırlarına da sahip çıkmasının önemine işaret etti.

"TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA DOLAYLI SAVAŞ VAR"

Hollande, "Türkiye çok fazla mülteciye kapılarını açtı, onlara teşekkürlerimi iletiyorum"  ifadesini kullanırken Türkiye-Rusya arasındaki durumu da "dolaylı savaş" olarak niteledi ve buna bir an evvel bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. Aşırı sağın Avrupa'daki yükselişine de değinen Hollande, zirvede bu konuya da değindiklerini ve Avrupa'nın bu yükselişin önüne geçecek elemanlara sahip olduğuna da vurgu yaptı. Hollande, terörizme karşı ortak mücadele etmezlerse Avrupa'nın yok olacağına işaret ederken bugün terör saldırısı riskinin hala yüksek olduğunu belirtti. Rusya'nın sivilleri bombalamasına da göz yummayacaklarına vurgu yapan Hollande, "Rusya da Suriye'de çözüm masasında yer almalı ancak Esed'i destekleyerek değil" ifadelerini kullandı. Hollande, 2017'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olup olmayacağı konusunda ise "İşsizliği düşürmek için cumhurbaşkanı olmuştum. Eğer işsizlik düşmezse adaylık konusunda ne karar alacağımı tahmin edebilirsiniz" yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...