Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Arabistan Lübnan ordusuna yardımdan vazgeçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suudi Arabistan Lübnan ordusuna yardımdan vazgeçti

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan, Lübnan ordusu ve emniyet teşkilatına yapacağı 4 milyar dolar değerindeki yardım kararından vazgeçti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan, Lübnan ordusuna Fransa aracılığıyla yapacağı 3 milyar dolar, emniyet teşkilatına yapacağı 1 milyar dolarlık yardım kararından, "Lübnan’ın iki ülke arasındaki kardeşçe ilişkilere uymayan tutumu" sebebiyle vazgeçti.

Haberde Riyad yönetiminin, çıkarlarına uygun bir biçimde Lübnan'ın ile ilişkilerini gözden geçirdiği, iki ülke arasında uyum sorunu sebebiyle söz konusu kararın alındığı aktarıldı.

Suudi Arabistan'ın durumun bu noktaya ulaşmaması için elinden geleni yaptığı kaydedilen haberde, ülkenin her zaman Lübnan halkının yanında olacağı vurgulandı.

Suriye'de 300 binden fazla sivilin ölümü ve milyonlarca kişinin yerinden edilmesinde rejim güçleriyle aynı safta yer alan Hizbullah, silahlı bir güç olarak Lübnan ordusunun alanını daraltıyor. İran'ın desteklediği Hizbullah, aynı zamanda Lübnan ordusundaki karar mekanizmalarında da etkin rol oynuyor. 

BAE karara destek verdi
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna yardımları durdurma kararına destek verdi.

BAE Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lübnan yönetimi ve halkı, İran ve Hizbullah'ın etkisinden kurtulmaya çağrıldı. 

Bahreyn'de Suudi Arabistan'ın kararına destek verdi

Bahreyn, Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna yardımları kesme kararına tam destek verdiğini açıkladı. 

Resmi haber ajansından yayınlanan açıklamada Bahreyn, Lübnan'a "hesaplarını ve tutumunu yeniden gözden geçirme, terörist Hizbullah'ı caydırma, kabul edilemez uygulamalarını durdurma ve yeniden Arap saflarındaki yerini alma" çağrısında bulunuldu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...