HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Dareyya'nın Gözü' genç gazeteci, rejim saldırısında hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Dareyya'nın Gözü' genç gazeteci, rejim saldırısında hayatını kaybetti
Dirani, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazeteci Mecid Dirani, Suriye'nin güneyindeki Dareyya bölgesinde rejim ordusunun saldırısında hayatını kaybetti.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Şam'ın batısında rejimin kuşatmasındaki Dareyya ilçesinde, Esed güçleri havanın kararmaya başlamasıyla saldırıya geçti.

Bu esnada saldırıyı görüntülemek isteyen genç muhabir Dirani, rejim güçlerinin tank ateşinde vücuduna şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu öldü. 

Genç gazeteci Dirani, Beşşar Esed yönetiminin barışçıl halk gösterilerine silahlı müdahalede bulunması üzerine iç savaşın başladığı 2011 martında, Şam Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim görüyordu. Ülkesinde yaşananları dünyaya duyurabilmek amacıyla öğrenimine ara veren Dirani, gazeteciliğe başlamıştı. 

Geçen yıl başından bu yana AA için de serbest habercilik hizmeti veren Dirani, rejim kuşatmasındaki ilçede yaşananların tüm dünyaya duyurulmasında pek çok haber ve görsele imza atmıştı. Başarılı gazeteci bu nedenle bölgede "Dareyye'nin Gözü" olarak tanınıyordu.

"Erdemli ve işine sadık bir meslektaşımızdı"

AA muhabiri Muhammed Misto, Dirani için, "Biz onu hep cesaretiyle tanıdık. Saldırıların en şiddetli anlarından görüntüler çıkarırdı. Her olandan haberdardı. Aynı zamanda çok erdemli ve işine çok sadık bir meslektaşımızdı. Ağabeyi çatışmalarda şehit olmuştu. Sürekli ona özlemini dile getirirdi. Bugünlerde aile kurmak için hazırlık yapıyordu. Ülkesine, halkına ve mesleğine bağlılığı hep hatırlanacak" dedi.

İç savaşta rejim güçlerinin ağır bombardımanlarında büyük bölümü tahrip edilen 250 bin nüfuslu Dareyye ilçesinde, göçlerden ve ölümlerden sonra halihazırda 12 bin sivil yaşıyor. Muhaliflerin kontrolündeki ilçe, 10 gündür rejim güçlerinin kuşatmasında. 

Şu ana kadar onlarca gazetecinin yaşamını yitirdiği iç savaşta, Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla da Hıreytan ilçesinde terör örgütü DAEŞ'in 9 Ekim 2015'te bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ölmüştü.

Leyla'nın ölümünden iki hafta sonra, İdlib ilinde Anadolu Ajansı'na fotoğraf hizmeti veren serbest haberci Vesim el Adil (28) görevi başındayken Rusya'nın hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...