Dmitri Peskov'dan François Hollande'a cevap

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Dmitri Peskov'dan François Hollande'a cevap

DÜNYA Haberleri  / DHA

Dmitry Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ile Rusya arasında bir savaş çıkma ihtimaline cevap verdi

Rusya Devlet Başkanı Basın Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD ve Türkiye'nin Rusya'ya "ılımlı muhalifleri vurmayı durdur" çağrısını yorumladı ve "Rusya, Suriye Silahlı Kuvvetleri'nin teröristlere ve terör örgütlerine karşı yürüttüğü operasyonlara desteğini tutarlı bir şekilde sürdürecek" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye ile Rusya arasında bir savaş çıkma ihtimali olduğunu belirten sözlerini de değerlendiren Peskov, Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, "Ateş edilen bölgede Suriye Silahlı Kuvvetleri ve Kürtler bulunuyor" diyerek böyle bir ihtimalin söz konusu olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Rusya'ya ve Suriyeli yetkililere çağrıda bulunarak "ılımlı muhalefete karşı saldırıları durdurun" mesajı vermişlerdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...