Eski Musul Valisi Nuceyfi: Haşdi Şabi'nin Musul operasyonuna katılması kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski Musul Valisi Nuceyfi: Haşdi Şabi'nin Musul operasyonuna katılması kabul edilemez

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Musul Valisi Esil en-Nuceyfi, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin muhtemel Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Nuceyfi, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Haşdi Şabi'nin Musul'u kurtarma operasyona katılacağı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "İbadi ve İbadi'nin arkasındaki kişiler ne derse desinler, Haşdi Şabi'nin operasyona katılması kabul edilemez bir durumdur. Haşdi Şabi'nin operasyona katılması konusunda ısrar etmek Musul'un dağılması ve mezhepçiliğin körüklenmesi konusunda ısrar etmek demektir" ifadelerini kullandı.

Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Muttehidun koalisyonu lideri Usame en-Nuceyfi de daha önce AA'ya yaptığı açıklamada, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin Musul operasyonunda yer almasını istemediklerini ifade ederek, "Onların katılımı mezhep sorununu daha da derinleştirir, terörle mücadele sürecini uzatır ve zorlaştırır. Terörü söküp atmak birinci derecede Musulluların gücüyle olmalı" demişti.

Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin Tikrit'i kurtarma operasyonu sonrası kentteki Sünnilere ait evlerde yağma eylemlerine girişmesi ve kurtarılan bölgelere Sünni sığınmacıların geri dönmesini engellediği için Ramadi operasyonuna katılmasına izin verilmemişti.

İbadi, parlamentoda yaptığı konuşmasında, güvenlik ve aşiret güçlerinin yanı sıra Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile koordinasyon sağlanarak, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılacağını söylemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...