Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den Sırp rehine açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den Sırp rehine açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı, Libya'da DAEŞ'in elindeyken hayatını kaybeden iki Sırp rehinenin, ABD hava saldırısı sonucunda ölüp ölmediğinin henüz bilinmediğini açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, yazılı açıklamasında, Sırbistan'ın Libya'daki büyükelçiliğinde çalışırken geçen yıl kasım ayında kaçırılan iki Sırp rehinenin öldürüldüğü haberlerine atıf yaparak "Bu ölümlerin, ABD'nin Libya'daki DAEŞ liderleri veya eğitim kamplarına yönelik hava saldırılarında meydana geldiğine dair elimizde herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Söz konusu kampın haftalardır takip edildiğini ve herhangi bir sivil hareketliliğin gözlenmediği belirten Cook, ölümlerin nedeninin tam olarak bilinmemesine rağmen ABD'nin Sırp hükümetine ve hayatını kaybeden iki kişinin ailelerine taziyelerini sunduğunu kaydetti.

Cook ayrıca, söz konusu olayla ilgili gelişmelerin Sırp hükümetiyle paylaşılacağını da bildirdi.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Dacic, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla, Libya'da DAEŞ tarafından geçen yıl kasım ayında kaçırılan iki Sırp elçilik çalışanının, cuma günkü ABD hava saldırısında öldüklerini duyurmuştu.

Sırbistan devlet haber ajansı da Libya'da öldürülen kişilerin isimlerinin Jovica Stepic ve Sladjana Stankovic, olduğunu bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...