Kerry: 'Rusya ile Suriye konusunda geçici anlaşmaya vardık'

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Kerry: 'Rusya ile Suriye konusunda geçici anlaşmaya vardık'

DÜNYA Haberleri  / IHA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de birkaç gün içinde başlayabilecek ateşkese yönelik Rusya’yla prensipte geçici bir anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cudeh ile Amman’da görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’deki ateşkes konusunda Rusya’yla anlaşmaya vardıklarını söyledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la telefonda görüştüklerini kaydeden Kerry, “Birkaç gün içinde başlayabilecek ateşkese yönelik prensipte geçici anlaşmaya vardık” dedi. Anlaşmanın henüz tamamlanmadığını kaydeden Kerry, ABD Başkanı Obama ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in önümüzdeki günlerde anlaşmanın tamamlanması için görüşebileceklerini belirtti. Anlaşmanın uygulanabileceği konusunda iyimser olduğunu belirten Kerry, “Ben buradayken bile mesafe kat ediyoruz. Bugün bir ateşkese daha önce hiç olmadığı kadar yakınız” dedi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Amerikalı mevkidaşı Kerry’le gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Görüşmede, Münih’te 12 Şubat tarihinde alınan kararlar gereği Suriye’de BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanınan gruplara yönelik operasyonlar hariç taraflar arasındaki ateşkes koşullarının ve koordinasyon yöntemlerinin ele alındığı bildirildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...