Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esad'den küstah 'kara operasyonu' açıklaması

Düzenleyen:
Esad'den küstah 'kara operasyonu' açıklaması

DÜNYA Haberleri

Suriye katliamcı Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye'nin Suriye topraklarına girmesi durumunda, terörist muamelesi yapılacağını söyledi.

İspanyol El Pais gazetesine konuşan Beşşar Esad, muhabirin Türkiye ve Suudi Arabistan'ın önceden açıkladıkları gibi DAEŞ'le mücadele bahanesiyle güçlerini Suriye topraklarına göndermesi durumunda nasıl tavır alacağı sorusuna Esad, "Adı üstünde bahane. Ancak böyle bir şey olursa teröristlere nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranırız. Politik ya da askeri olarak Suriye'ye müdahe etmek için hiçbir hakları yok. Böyle bir şey ulaslararası yasalara tecavüz anlamına gelir ve bize Suriye vatandaşları olarak savaşmak ve vatanımızı savunma seçeneği kalır. Bombardıman öncesi de düzenli olarak Türkiye'den terörist gönderiyordu. Suriye'de olaylar başladığı günden itibaren Türkiye işin içinde" diye cevapladı.

''ATEŞKES ANLAŞMASINA OLUMLU BAKIYORUM''

Rusya ve ABD'nin geçen hafta yaptığı ateşkes anlaşmasına olumlu baktığını, kendierinin de buna hazır olduğunu belirten Esed, ''Ancak ateşkes ilan etmek tek başına çözüm değil. Her şey karada ne yapağımıza bağlı. Bu anlamda ateşkes teriminin doğru bir konsept olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ateşkes iki savaşan ülke arasında ilan edilir. Bu anlamda ''operasyonların durdurulması'' terimini kullanmak daha doğru olur. Birincil olarak çarpışmaları durdumak ama aynı zamanda çok daha önemlisi ve tamamlayıcı olarak, teröristlerin ateşkes ortamından yararlanarak pozisyonlarını güçlendirmelerinin önüne geçmek. Bu aynı zamanda özellikle Türkiye gibi ülkelerin insan, silah ya da her türlü lojistik destek vermesinin yasaklanmasına bağlı'' dedi.

''TÜRKİYE'NİN TERÖRİSTLERLE BAĞLANTI KURMASI ZORLAŞTIRILDI''

Ateşkes ilanına rağmen DAEŞ, El Nusra Cephesi'nden başka Ahrar el Şam ve Jeish el İslam (İslam Ordusu) adlı dört terörist grupla çatışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Esed, Halep'te kontrolü büyük ölçüde ele geçirdiklerini ancak asıl önemli olan Türkiye'den gelen yardımları engellemek olduğunu söyledi.

Esed, ''Halep'in kontrolünü büyük ölçüde ele geçirdik. Ancak sorun kentin kurtarılması değil. Asıl mesele Türkiye ile terörist grupların bağlantısını kesmek. Halep savaşında tamamen bu hedefe odaklanmış durumdayız. Şu ana kadar çok önemli geçiş yollarını kesmis durumdayız. Türkiye-Halep geçişini tamamen kesmek mümkün değil ancak şimdi Türkiye'nin teröristlerle doğrudan bağlantı kurması oldukça zorlaştı. Bu yüzden Türkiye son günlerde Kürtleri bombalamaya başladı'' diye konuştu.

''80'DEN FAZLA ÜLKE BİZE KARŞI SAVAŞIYOR''

El Pais muhanirinin ''Rusya muhalif güçlere karşı etkili bombardımanlara başladı. Bu da inisiyatifin yeniden devlet güçlerinin eline geçmesini sağladı. Eğer bunun gibi dış yardımlar olmasa bugün gelinen noktaya gelinebilir miydi?'' sorusunu Beşşar Esed, Suriye'deki terörist gruplara 80'den fazla ülkenin politik ya da lojistik destek verdiğini bazılarının para yardımında bulunduğunu, küçük bir ülke olan Suriye'nin tek başına bu denli büyük bir uluslararası işbirliğine karşı yeterli olamayacağını bu yüzden Rusya ve İran'ın ülkesine verdiği desteğin çok önemli olduğunu ancak sorulan soruyu varsayımlara dayandığı için yanıtlamayacağını söyledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...