Putin, Rus turistleri durduramıyor

Putin, Rus turistleri durduramıyor

DÜNYA Haberleri

Rusya, vatandaşlarının Türkiye planlarını engellemek istese de, Ruslar sosyal ağlardan planlarını yapıyor.

Uçak krizinin ardından turizm acentelerinin Türkiye’ye tur düzenlemesini yasaklayan Rusya, bu konuda sıkı da bir denetim uyguluyor.

SİTELER İNCELENİYOR

Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), bugüne kadar  1.500 civarında inceleme yapıldığını; ancak Türkiye seyahati sunan tur operatörü ya da seyahat acentesi bulunamadığını açıkladı.

TÜRKİYE'YE YÖNELİK BİR SATIŞ VAR MI

Rospotrebnadzor'un açıklamasında “İnternette, tur operatörlerinin ve seyahat acentelerinin web adreslerinde Türkiye’ye yönelik bir satış (veya teklif) olup olmadığı denetlenmeye ve incelenmeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

RUSLARIN TÜRKİYE PLANLARI

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Rusya Tur Operatörleri Birliği, Rusya vatandaşlarının birçoğunun Türkiye’de müstakil ev ya da daire kiralayarak tatil yapmayı planladığını belirtmişti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

"Tur satış yasağı ve Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye gitmeyin tavsiyelerine rağmen vatandaşlarımız tatillerini tek başına organize etmenin formülünü aramaya başladı. İnternetteki sosyal ağlarda Türkiye'de tatil yapmanın en pratik ve en ucuz yolu başlıklı yazıların sayısı çığ gibi büyüyor. En yaygın öneri ise internetten otel rezervasyonu yapmak ve THY ile uçmak."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...