Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Keşmir'de askeri araca saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Keşmir'de askeri araca saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hindistan'ın kuzeyindeki Cammu Keşmir eyaletinin Srinagar kentinde direnişçi bir grubun askeri araca saldırmasının ardından çıkan çatışmalar sona erdi.

Askeri yetkililer, kamu binasına sığınan 3 saldırganın öldürüldüğünü yanı sıra 5 askerin ve bir sivilin de çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini belirtti.
Saldırganların çok sayıda silah ve mühimmat taşıdığını belirten yetkililer, arama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
Cumartesi günü bir grup saldırgan Srinagar kentinde askeri araca saldırmış ardından yakındaki bir kamu binasına sığınmıştı. Askeri araca saldırı sonucu 2 asker olay yaşamını yitirmişti.
İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de 3 kez savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı, Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için çeşitli grupları silahlandırmakla suçluyor.
Cammu Keşmir'deki şiddet olaylarında 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor.
Hindistan, Müslümanların çoğunlukta olduğu Cammu Keşmir'de yarım milyon asker bulunduruyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...