Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama, Zika virüsü için 1,9 milyar dolar istedi

Obama, Zika virüsü için 1,9 milyar dolar istedi

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinde ve Latin Amerika’da Zika virüsüyle mücadele için 1,9 milyar dolar finansman sağlanmasına yönelik resmi talebini Kongre’ye iletti.

Obama, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’a gönderdiği mektubunda, virüsle hem ülkesinde hem de uluslararası alanda baş edebilmek için bütçeden 1,9 milyar dolar finansman ayrılması talebinde bulunduğunu belirtti. Finansmanın, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı ile Ulusal Kalkınma Ajansı’nın bu alandaki çabalarına hazır olmalarının yanı sıra kendilerine kaynak sunacağını da vurgulayan Obama, başkan olarak ilk önceliğinin Amerikan halkının sağlık ve güvenliğini temin etmek olduğunu kaydetti.
Obama mektubunda, “Bu talep yerel sağlık sistemimizin güçlendirilmesi, Zika virüsünün saptanması ve ülkede potansiyel bir salgına yanıt verilmesi ile diğer ülkelerde yayılmasını önlemek için gerekli adımların atılmasını destekliyor” ifadesini kullandı. Obama, Kongre’nin talebini ivedilikle ele alması çağrısında bulundu. İlk kez 1947 yılında Uganda’nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, Mayıs 2015'te Brezilya'da sivrisinekler yoluyla yayıldı. Zika virüsüne yakalanan hamilelerde virüs, bebeğin beyin gelişimini etkileyebiliyor ve doğum sonrasında bebeklerin kafası normalden daha küçük kalabiliyor. ABD’de Teksas eyaletinde yakın zamanda bir kişinin cinsel ilişki yoluyla Zika virüsü kapmış olabileceği belirtilmişti. Latin Amerika ülkelerine seyahat etmediği halde bu bölgedeki ülkelerden dönen biriyle ilişki yaşayan adı açıklanmayan kişinin, virüsü kapmış olma ihtimali üzerinde duruluyordu. ABD'de görülen vakaların tamamına yakınının seyahat bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...