'İran'da devlet televizyonu partilere imkan verse halk BBC izlemez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İran'da devlet televizyonu partilere imkan verse halk BBC izlemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

Reformcu Politika Konseyi Üyesi Meraşi, "Devlet televizyonu siyasi partilere programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez" dedi.

Reformcu Politika Konseyi Üyesi Hüseyin Meraşi, "Devlet televizyonu siyasi partilere kendi listelerini tanıtmak ve programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez" dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin seçimlere katılan bazı reformcu isimleri desteklediği iddialarını, AA muhabirine değerlendiren reformcuların önde gelen isimlerinden Meraşi, "Ben onlara bu isimleri desteklemenizi kim istedi diye sormak isterim. Neden İran'ın içişlerinin sizinle ilgili olduğunu düşünüyorsunuz? İçişlerimiz bizi ilgilendirir" diye konuştu.

"Evet televizyonumuz çeşitli siyasi partilerin seslerini halka duyurma imkanını bize sağlamıyor" diyen Meraşi, yabancı yayın kuruluşlarının bu tutumu, devlet televizyonunun siyasi partilere gerekli desteği vermediği için elde ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Eğer yabancı bir televizyon kanalı ülkedeki enformasyon kanallarında bir zaaf görürse bu zaafı kendi çıkarı için kullanıyor. Bu zaaf da bizim televizyonumuzdan kaynaklanıyor. Devlet televizyonu siyasi partilere kendi listelerini tanıtmak ve programlarını halka anlatmak için imkan verebilir. O zaman halk da BBC'yi izleme ihtiyacı hissetmez."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...