Suriye için telefon diplomasisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye için telefon diplomasisi

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel, İngiltere Başbakanı Cameron ile ABD Başkanı Obama telefonda Suriye konusunu görüştüler.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron ile ABD Başkanı Barack Obama’nın telefonda Suriye konusunu görüştükleri bildirildi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "liderlerin, hasmane faaliyetlerin en kısa zamanda sona ermesi yolundaki anlaşmanın yürürlüğe girmesini arzu ettikleri" belirtildi ve "11 Şubat’ta Cenevre’de varılan anlaşmaya saygı gösterilmesi konusunda çok dikkatli olacakları’’ bildirildi.

Açıklamada, "bu dört ülkenin, Rusya’nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip edecekleri" kaydedildi.

Özellikle Halep’teki insani krizin sona erdirilmesinin önemine değinilen açıklamada, insani yardımların ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılmasının gerekliliğine özellikle dikkati çekildi.

Açıklamada, BM’nin 2254 sayılı kararı uyarınca Suriye’de siyasi geçiş dönemi için müzakerelerin hızla başlatılması çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...