Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Estonya Başbakanı Röivas Rusya nedeniyle 'rahat uyuyamıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Estonya Başbakanı Röivas Rusya nedeniyle 'rahat uyuyamıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Estonya Başbakanı Taavi Röivas, Rusya tehdidi nedeniyle geceleri rahat uyuyamadığını söyledi.

Baltık Haber Ajansına (BNS) göre, Estonya Bağımsızlık Deklarasyonu 98. yıl dönümü etkinliğine katılan Röivas, yaptığı konuşmada Rusya'yı suçladı.

Ülkesinin Rus askeri saldırılarının kurbanı olacağına düşük ihtimal veren Röivas, savaşın sadece tank ve roketle değil, farklı yöntemlerle de yapıldığının bir an için bile unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Röivas, “Son yıllarda müttefiklerimiz, geceleri neden rahat uyumadığımı soruyor. Benim de cevabım çok net. (Nedeni) Rusya’nın saldırgan davranışları ve çıkarlarını korumak adına sürekli askeri gücünü göstermesidir. Rusya'nın hedefi Avrupa’nın güvenlik mimarisini sökmektir. Gürcistan, Kırım, Ukrayna ve Suriye’de olup bitenler ise büyük bir savaşın farklı muharebeleridir” diye konuştu.

Rus propagandasının Avrupa ülkelerinde etkinlik kazandığına dikkati çeken Röivas, bazı Avrupa ülkelerinde Kremlin yanlısı parti ve politikacıların olmasından endişe duyduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...