Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'nın sivillere yönelik saldırıları sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'nın sivillere yönelik saldırıları sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus savaş uçakları, Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki Telbise ilçesinde bir okulun yakınına saldırdı. Saldırı sonucunda en az bir öğrenci hayatını kaybederken, aralarında öğrencilerin de bulunduğu 15 sivil yaralandı.

AA muhabirinin Humus medya merkezinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Telbise'deki bir okulun yakınına bomba atması sonucu en az 1 öğrenci öldü, aralarında öğrencilerin de olduğu 15 sivil yaralandı.

Rus savaş uçaklarının ayrıca Humus'a bağlı Ganto ve Teyr Meale beldelerine 8 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Önceki saatlerde de Rusya, Halep'in Etarib ilçesindeki yerleşim birimleriyle kentin ana yollarına saldırdı. 4 sivilin öldüğü saldırılarda 7 sivil de yaralandı.

Rejim varil bombasıyla vurdu

Bu arada Suriye ordusuna ait savaş uçakları da Humus'un Teyr Meale beldesini varil bombasıyla vurdu.

ABD ve Rusya önceki gün yaptıkları ortak açıklamada, "Çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 2016 tarihinde 00.00’dan itibaren başlaması" konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, "Bakan Carter, Ruslar’ın anlaşmaya uyup uymadığını bekleyip göreceğiz. Ancak belli miktar şüphe var" ifadesini kullandı. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron da ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüşerek, "Rusya’nın ve Suriye rejiminin ılımlı muhaliflere ve sivil halka yönelik hava saldırılarını sona erdirmeleri konusunu yakından takip" edeceklerini bildirdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...