Putin'den Ruhani ve Netanyahu ile telefon görüşmesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin'den Ruhani ve Netanyahu ile telefon görüşmesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmeleri yaptı.

Gün içerisinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile telefon görüşmeleri gerçekleştiren Putin daha sonra Ruhani ile görüştü.

Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmede daha çok Suriye krizi ve ABD ile Rusya arasında sağlanan Suriye'de ateşkes anlaşmasının müzakere edildiği bildirildi.

Rusya ve İran'ın Suriye konusundaki işbirliğinin önemine vurgu yapılan görüşmede, DAEŞ, Nusra Cephesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin listesinde bulunan diğer terörist gruplarla mücadele konusu da gündeme geldi.

Netanyahu ile de görüştü

Kremlin'in açıklamasına göre Putin ve Netanyahu'nun telefon görüşmesinde Ortadoğu'daki güncel sorunlar ve Rus-İsrail ilişkileri müzakere edildi.

Liderler, Rusya ve İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıl dönümü nedeniyle bu yıl karşılıklı üst düzey temasların yapılması konusunda anlaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...