Suriye’nin çıplak gerçekliği

Düzenleyen:
Suriye’nin çıplak gerçekliği

DÜNYA Haberleri

5 yılı geride bırakan savaşın en büyük mağduru çocuklar. Onların ayakkabıları dahi yok. Ancak Suriye’de her kesimin bir planı var. Kimi ülkeyi bölmenin, kimi de seçimle kalmanın derdine düştü.

Osman SAĞIRLI HALEP

Suriye’de uluslararası terör örgütlerinden Franchising yöntemiyle temsilcilik alanlar ya da kendi markasını oluşturup ülkede kaos oluşturanlar, silah tüccarlarının stok tüketme yarışları, yeni savaş taktiklerinin denenmesi dahil her şeyi görebilirsiniz. Ölümün, sefaletin, açlığın, hastalığın sıradanlaştığı bu topraklarda Suriyeliler dışında herkesin bir planı var. Olan ise yine Suriyelilere oluyor.
Suriye’de 13 Nisan’da yapılacağı açıklanan parlamento seçimleri soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Resmi olmayan verilere göre ülkenin nüfusu 20 milyon. Resmi verilere göre ise savaşın başladığı günden bu yana 13,5 milyon insan evlerini terk etti. Bunlardan 4,6 milyonu Türkiye, Lübnan, Mısır, Ürdün ve Irak’a yaklaşık 1 milyonu da Avrupa ülkelerine olmak üzere 5,6 milyon kişi yurt dışına mülteci olarak çıktı. Kalanlar ise ülke içinde farklı bölgelerde kurulan kamplara sığındı. Savaşta 500 bin civarında insan ise hayatını kaybetti. Hâl böyle olunca da 250 sandalyeli parlamento için tıpkı 2012 Mayıs’ında yapılan seçim gibi yine göstermelik bir seçim yapılacak. Kalan 6.5 milyon insandan oy verebilecek yaşta olanlar (ki bu sayı tahminlere göre 4 milyon) ülkede sonuçları belli bir seçim için sandığa gidecek. Seçimlerin ülke genelinde 14 şehirde yapılacağı açıklansa da ülkenin üçte ikisi muhaliflerin elinde bulunuyor.

Suriye’nin çıplak gerçekliği

Suriye’nin çıplak gerçekliği

Suriye’nin çıplak gerçekliği

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...