Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suriye'de çatışmaların durdurulması Rusya ve Suriye rejimine bağlı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de çatışmaların durdurulması Rusya ve Suriye rejimine bağlı'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, Suriye'de "çatışmaların durdurulması" anlaşmasının işlerliğiyle ilgili olarak öncelikle Rusya ve Esed rejiminin atacağı adımlara odaklanıldığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde Suriye'deki son gelişmeleri ve "çatışmaların durdurulması" sürecini değerlendirdi.

"Elimizde uygulamak için bir çerçeve var; zor bir yol olduğunu biliyoruz ama özellikle Rusların ve rejimin ne tür adımlar atacaklarını görmek istiyoruz" diyen Earnest, imzacı tüm tarafların anlaşmaya uymasını beklediklerini ifade etti.

"Bizim Suriye'deki endişemiz, Ruslara ve Suriye rejimine odaklanmış durumda" diyen Earnest, bu tarafların önemli sözler verdiklerini ve bu sözlerin tutulmasını beklediklerini kaydetti.

Suriye'deki mevcut sürecin engellerle dolu olduğunu ve birkaç günde halledilecek bir süreç olmadığını anlatan Beyaz Saray Sözcüsü, "Suriye'de siyasi bir geçiş sürecine zemin teşkil edecek bir 'çatışmaların durdurulması' anlaşmasını umarım uygulayabiliriz ve gerekli yerlere insani yardım ulaştırabiliriz; böylece DAEŞ'i zayıflatıp yok etmeye odaklanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...