'Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, "Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, "Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu Atina'da basın toplantısı düzenleyen Grandi, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Grandi, Avrupa ülkelerinin 160 bin sığınmacıyı ülkelerine kabul etmeyi taahhüt ettiklerini, ancak şu ana kadar sadece birkaç yüz sığınmacının bu yolla kabul edildiğini anımsatarak, taahhütte bulunan ülkeleri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

"Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız"

Türkiye'nin hali hazırda en büyük yükü yüklendiğine değinen Grandi, şöyle devam etti:

"Mültecileri Türkiye'ye geri göndermeyi düşünürken, Türkiye'nin dünyada en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu kimse unutmamalı. Beş milyon insandan bahsediyoruz. Bu yük sadece Suriye'nin komşuları üzerine yıkılamaz. Bütün ülkeler üzerine düşen payı yerine getirmeli. Türkiye'ye mültecileri geri göndermek yerine, Türkiye'nin yükünü paylaşmalıyız. Ama bu yasa dışı yollarla değil, yeniden yerleştirme yoluyla yapılmalı" 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...