'PKK'nın bu saldırısı Kürdistan'a karşı savaş ilanıdır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PKK'nın bu saldırısı Kürdistan'a karşı savaş ilanıdır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayımlanan gazeteler, terör örgütü PKK'nın Kerkük - Yumurtalık petrol boru hattına yönelik saldırısını ve beraberinde getirdiği zararları manşetlerine taşıdı. Xebat gazetesi: 'PKK'nın bu saldırısı Kürdistan'a karşı savaş ilanıdır.' Erbil gazetesi yazarı Hacı: 'İran ve Irak, Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişkileri bozmak için PKK'yı devreye soktu.' "Herkes çok iyi biliyor ki PKK'nın yürüttüğü bu savaşın Kürtlerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu, İran ve Irak'ın Kürdistan bölgesi ve Türkiye'ye karşı yürüttüğü bir savaştır.'

Bölgede haftalık çıkan gazetelerden Wuşe, örgütün Kürtlere verdiği zararı, "PKK, Kürtlerin kazanımlarını yok etmenin mücadelesini veriyor" manşetiyle görürken, haberde de "Kürdistan bölgesi, uluslararası ve bölgesel aktörlerin güçlerini test edeceği bir sahaya döndü. Kürtler, 100 yıl sonra Sykes-Picot anlaşmasının petrolleriyle yanacağını ümit ediyordu. Fakat PKK, Kürtlerin tüm umutlarını yok edecek bir siyaset yürütüyor" ifadelerine yer verildi.

Awene gazetesi de IKBY'nin petrol boru hattının patlatılmasından gördüğü zararı birinci sayfasına taşıyarak, sevkiyatın durması nedeniyle bir petrol şirketinin 450 çalışanını eve gönderdiğine dikkati çekti.
Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) yayın organı Xebat gazetesi ise söz konusu sabotaja ilişkin haberinde, "Petrol akışını durdurmak, Kürdistan halkının yaşamını baltalamaktır" manşetini kullandı.

- "PKK'nın yürüttüğü savaş, Türkiye'ye yönelik bir savaştır"
Haberde, İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Milletvekili Hacı Karvan'ın "PKK'nın bu saldırısı Kürdistan'a karşı savaş ilanıdır. PKK, Kürdistan'a olan nefretini boru hattına saldırarak ortaya koyuyor. Ayrıca da birileri PKK'yı kendi çıkarları doğrultusunda kullanıyor" şeklindeki sözlerine yer verildi.
Erbil gazetesi yazarı Niyaz Hacı da PKK'nın Kürtlere yönelik saldırılarını köşesine taşıyarak, şu ifadeleri kullandı:
"İran ve Irak, Türkiye-Kürdistan bölgesinin ilişkilerini bozmak için PKK'yı devreye soktu. Kürdistan yöneticileri, Türkiye ile karşılıklı iş birliğine dayanan bir ilişki geliştirmeyi başardı. Kürdistan, bu ülkeye hiçbir şekilde tehdit olmadığına Türkiye'yi ikna etti. Türkiye, Kürdistan'ın dünyaya açılan kapısıdır. İran ve Irak ise Kürdistan'a karşı bir tutum takınıyor. Tahran ve Bağdat, Türkiye'nin de Kürdistan'a karşı durması için çok çabaladı. Fakat Türkiye, Kürdistan'a karşı bir tutum almadı. Bu durumda ellerindeki en önemli kartlardan biri olan PKK'yı devreye soktular. Türkiye'de Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde çatışma çıkarttılar. Herkes çok iyi biliyor ki PKK'nın yürüttüğü bu savaşın Kürtlerle hiçbir ilgisi yoktur. Bu, İran ve Irak'ın Kürdistan bölgesi ve Türkiye'ye karşı yürüttüğü bir savaştır."

- "Neden PKK'nın Kürtlere verdiği zarara kimse ses çıkarmıyor?"
Rudaw ise terör örgütü PKK'nın petrol boru hattına yönelik saldırısına ilişkin IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi'nin görüşlerine yer verdi. Dizayi, bölgede KDP dışındaki diğer siyasi partilerin de PKK'ya tepki göstermesi gerektiğini belirterek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu saldırı halkın geçimiyle oynamak ve halkın parasına el uzatmaktır. Kürdistan bölgesindeki diğer siyasi partiler, bazı törenlerde sokağa dökülerek PKK'ya destek veriyorlar. Neden PKK Kürdistan halkına karşı bir yanlış yaptığı zaman seslerini çıkarmıyorlar, neden bu işi kınamıyorlar? Maaş kesintisini protesto edenler neden PKK’nın bu yaptıklarını kınamıyor? Anlaşılan bu konuda çifte standart uygulanıyor. Hep birlikte yanlışa yanılış, doğruya da doğru dememiz lazım."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...